TRANSPORTNE VIJESTI MAGLA SMANJUJE VIDLJIVOST NA DIONICAMA U KOTLINAMA I UZ RIJEČNE TOKOVE

MAGLA SMANJUJE VIDLJIVOST NA DIONICAMA U KOTLINAMA I UZ RIJEČNE TOKOVE

magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove

Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo putne pravce: Semizovac-Olovo, Konjic-Mostar, Kiseljak-Kaonik-Vitez, kao i puteve na širem području Goražda i Bihaća.

Na planinskom prevoju Oštrelj (Drvar-Bosanski Petrovac) pada snijeg koji se zadržava na kolovozu. U većem dijelu BIH kolovoz je pretežno mokar ili vlažan. Zbog niskih temperatura, poledica je moguća na putevima u planinskim predjelima, a pažnju skrećemo i na mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na polaganju kablova na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica (tunel Lendava-motel Lendava)mehanizacija će zauzeti jednu traku (od postojeće tri), tako da će vozila saobraćati usporeno. Povremene obustave saobraćaja mogu se očekivati od 08 do 15 sati na magistralnom putu M-18 kod mjesta Olovske Luke, a razlog su radovi na deminiranju terena.

Zbog urušavanja potpornog zida jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.Zbog većeg odrona, na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene saobraća se jednom...

Na većini puteva u našoj zemlji ovoga jutra saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestal...

 Kolovoz je ovoga jutra mokar ili vlažan na većini puteva u našoj zemlji, pa vozačima savjetujemo oprezniju ...

U jutarnjim satim pojačan intenzitet saobraćaja bilježi se u gradskim centrima, kao i na prilazima gradovima, pa vozačim...

Sve vijesti »

 
CargoAgent.net - BURZA TERETA I TRANSPORTA


Cargoagent.net je veb-bazirana burza prijevoza koja predlaže usluge transporta i špedicije za kompanije iz Bosne, Balkana i cijele Evrope. Naša transportna burza predlaže menadžerima transportnih, špediterskih i trgovinskih preduzeća da obavljaju svoje poslove brže, lakše i efikasnije.
CargoAgent.NET Za kontakt:
tel/fax: +385 1 777 6116, +381 11 414 6410
Informacija i slanje dokumenata
mob: +359 0888 366 366
Informacija i pomoć


Ponedeljak - Petak (08:00 - 17:00)

Copyright (c) 2007-2013 Cargoagent.NET